Cor van Geffen


Cor van Geffen is een facilitator pur sang voor diverse organisaties en branches. Hij heeft veel ervaring opgedaan in de overheid en semi-overheidssector maar werkt ook met veel plezier in de zakelijke dienstverlening. Hij is als gastdocent verbonden aan Nijenrode universiteit en doceert daar persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. TA is voor Cor zijn voornaamste werkkader. TA is voor hem inspirerend, uitdagend en ongelooflijk direct toegankelijk voor alle functionarissen op alle lagen.

Cor is te bereiken via cor@ta-academie.nl

Wat inspireert je het meeste bij het lesgeven in de TA?

Allereerst het direct toepasbare praktische nivo van TA. Nagenoeg elk concept is direct de volgende dag in de dagelijkse praktijk in te zetten. Daarnaast de ongelooflijke diepgang van TA. Je raakt niet uitgeleerd en elk concept is direct verbonden met vele andere concepten, waardoor je direct de diepgang in ontwikkeling en verbinding kunt maken.

Wat was jouw allereerste kennismaking met de TA?

Een gezamenlijke training met een collega trainster, die daar de drama-driehoek uitlegde. Ik was helemaal perplex van de eenvoud en de toegankelijkheid van het model.

Wat maakte dat je besloot er verder in door te gaan?

Omdat ik ontdekte dat het zo ontzettend leuk en ontzettend breed vakgebied is. Ook de internationale verbinding en certificering waren voor mij uitdagend genoeg om door te gaan.

Noem eens een hoogtepunt uit jouw TA opleiding

Ik vond het halen van mijn schriftelijk examen CTA een waar hoogtepunt. In de aanloop naar het examen werd door 2 supervisoren gezegd: dat haal je nooit qua tijd. En ik heb toen alles aan de kant geschoven en het is gewoon gelukt om het op tijd in te leveren en te slagen. Echt kicken als iets waar ik zo lang aan gewerkt had, ook erkend werd door andere professionals als CTA waardig.

Wie is jouw belangrijkste TA leermeester geweest? Met andere woorden, wie was voor jou een belangrijk voorbeeld, iemand van wie je veel geleerd hebt? En wat leerde je?

Anne de Graaf springt er voor mij, naast vele andere leermeesters, echt wel uit. Anne leeft TA en is een levend voorbeeld hoe je TA in de praktijk kunt toepassen. Daarnaast geniet ik onwijs hoe hij altijd net even dieper en breder de theorie kan uitwerken en aanreiken. Daarnaast is Anne is voortdurend bezig je echt in je autonomie te zetten.

Wat vind je een schaduwkant van de TA?

Dat er soms vooral gekeken wordt vanuit negatieve patronen en analyses. Giles Barrow en Trudi Newton hebben daar al prachtige dingen over geschreven, waarin ze bepaalde modellen gewoon op de kop zetten. Zeer de moeite waard.

Wat vind je belangrijk om aan de studenten van de TA academie over te dragen?

Als je echt jezelf wilt ontwikkelen en echt meer autonomie in werk en prive wilt brengen, blijf dan nog even doorleren. Met name het CTA traject geeft net dat stukje meer en extra om echt te integreren.

Gebruik je TA vooral in je professionele leven of heb je er ook in je privéleven profijt van?

Sowieso loopt dat voor mij erg door elkaar heen maar ik kan niet anders dan vanuit TA denken en handelen dus ook in mijn priveleven.

Wil je nog iets anders kwijt over de TA in Nederland en wereldwijd?

Ik gun het ons met zijn allen dat wij toewerken aan een verdere verdieping en uitbouwen van het gedachtengoed. En dat er nog meer een integratie ontstaat met andere theorieën en gedachtengoed van andere stromingen.