Workshops


Regelmatig organiseert de TA academie open workshops rondom nieuwe ontwikkelingen binnen de TA. Vaak worden er internationaal bekende TA opleiders uitgenodigd die een bepaald thema uitdiepen met behulp van de TA. Om een open workshop te volgen is TA kennis op minimaal ‘1-0-1 niveau’ vereist.

De TA academie organiseert jaarlijks een onderwijsconferentie en enkele malen per jaar TA4KIDS. Voor deze bijeenkomsten is geen specifieke TA kennis vereist.

      

Her-beslissingsmarathon

Waarom blijven mensen vasthouden aan manieren van denken, voelen of handelen, waarvan ze weten dat ze niet functioneel zijn? Waarom beslissen mensen steeds weer wat ze ‘volgende keer’ anders gaan doen? Bij zich steeds herhalende patronen van gedrag dat in het hier-en-nu niet efficiënt is, is het tijd voor een definitief her-besluit.

Mil Rosseau (Master Psychologische en Pedagogische Wetenschappen, PTSTA-E) en zijn vrouw Sonja (Master Psychologische en Pedagogische Wetenschappen, CTA-E PTSTA-P), beiden opgeleid door de grondleggers van de Herbeslissings-school binnen de TA, Bob en Mary Goulding, verzorgen een ‘her-beslissingsmarathon’ op de campus van de TA academie. Deze marathon vindt plaats op 25 en 26 maart 2019.

Lees hier over de ervaringen van de eerdere deelnemers.

Voor wie?
Voor een ieder die werkzaam is op het terrein van therapie, coaching, consulting, opvoeding, onderwijs en organisatieontwikkeling en wil leren deze krachtige vorm van script-verandering toe te passen.

Deelnemen vraagt een investering van € 910,-. Lunch, diner, overnachting en ontbijt zijn in de prijs inbegrepen. Wil je meer weten, klik dan hier voor de brochure met meer informatie.

Opgeven kan via onderstaand aanmeldformulier.

Masterclass Personality Adaptations met Lorna Johnston (TSTA)

Lorna Johnston komt naar Nederland! Exclusief voor de TA academie zal ze op 11 en 12 april 2019 een masterclass Personality Adaptations verzorgen. Zij is een inspirerende en ervaren TA professional. Ze werkt internationaal als TSTA. Met name gericht op het organisatie en psychotherapie veld.

Lorna gaat in op de theorie van Personality Adaptations. Een theorie die meerdere TA concepten in één frame integreert. Tijdens deze masterclass gaat ze in op: drivers en stoppers, ‘Ik ben OK/Jij bent OK’, contact doors (Ware Sequence), scriptproces en ego-toestanden.

Zij legt uit dat Personality Adaptations uitgaat van zes persoonlijkheidsadaptaties, elk met een positieve verschijningsvorm. Onder stress, als je moe bent of als je onder druk staat, kom je in het patroon van je adaptatie terecht. Je bent dan niet meer vrij om je gedrag te kiezen. Jij en je omgeving krijgen dan last van de negatieve kenmerken van die adaptatie.

In deze masterclass ga je ook praktisch aan de slag. Met verschillende oefeningen daagt Lorna deelnemers uit adaptaties van zichzelf en andere deelnemers te herkennen.  Met haar humor, bevlogenheid en deskundigheid neemt ze ons mee in de wondere wereld van de Personality Adaptations.

Lorna zegt het volgende over Personality Adaptations:

Transactional Analysis is brilliant for the understandable way our human complexities are described. The model of Personality Adaptations is brilliant for describing six strategies for thinking, feeling and behaving.

In our grown up lives, we continue our adaptive and sometimes maladaptive strategies to the real and imagined demands of others.  When are strategies are maladaptive, we stop being aware of what we want.  We stop pursuing what we want.  We stop saying directly what we think.  We stop feeling what we are feeling, or substitute one feeling for another.  We stop speaking about our feelings. We lose touch with our values, or haven’t fully defined them for ourselves. We subscribe to behaviours consistent with a stroke economy.  We are less successful than we could be, less joyful that we want to be, less flexible in embracing change.

 Na deze masterclass

  • beschik je over inzichten hoe jij met eigen strategieën zaken succesvol zaken voor elkaar krijgt;
  • herken jij de zes persoonlijkheidsaanpassingen (Personality Adaptations) en ken je de do’s en dont’s in het contact tussen mensen;
  • heb je concrete handvatten om met (delen van) het concept van de Personality Adaptation te werken en deze in te zetten in het begeleiden van cliënten, medewerkers, leerlingen en anderen;
  • heb je samengewerkt, gedeeld met en geleerd van collega professionals die ook een passie voor TA hebben.

Voor wie

Deze masterclass is toegankelijk voor studenten van de TA academie en voor deelnemers van buitenaf. Deelname is interessant voor elke professional die met (de begeleiding van) mensen werkt; denk aan coaches, trainers, psychotherapeuten, managers en leidinggevenden en onderwijsprofessionals. Voorwaarde is dat je binnen de TA academie of ergens anders een 1-0-1 gevolgd hebt. 

Praktische informatie

De masterclass vindt plaats op de campus van de TA academie in Soesterberg, Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten. Beide dagen starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Koffie, thee, lunch en materialen zijn inbegrepen. De kosten bedragen € 430 voor studenten en oud-studenten en € 495,- voor belangstellenden van buitenaf . Opgeven kan via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmelden workshops

Selecteer hier de gewenste workshop (verplicht)
Ben je (oud)student?
Naam

Adresgegevens

Gegevens factuuradres (indien van toepassing)

Contactpersoon