Workshops


Regelmatig organiseert de TA academie open workshops rondom nieuwe ontwikkelingen binnen de TA. Vaak worden er internationaal bekende TA opleiders uitgenodigd die een bepaald thema uitdiepen met behulp van de TA. Om een open workshop te volgen is TA kennis op minimaal ‘1-0-1 niveau’ vereist.

De TA academie organiseert jaarlijks een onderwijsconferentie en enkele malen per jaar TA4KIDS. Voor deze bijeenkomsten is geen specifieke TA kennis vereist.

      

Her-beslissingsmarathon

Waarom blijven mensen vasthouden aan manieren van denken, voelen of handelen, waarvan ze weten dat ze niet functioneel zijn? Waarom beslissen mensen steeds weer wat ze ‘volgende keer’ anders gaan doen? Bij zich steeds herhalende patronen van gedrag dat in het hier-en-nu niet efficiënt is, is het tijd voor een definitief her-besluit.

Mil Rosseau (Master Psychologische en Pedagogische Wetenschappen, PTSTA-E) en zijn vrouw Sonja (Master Psychologische en Pedagogische Wetenschappen, CTA-E PTSTA-P), beiden opgeleid door de grondleggers van de Herbeslissings-school binnen de TA, Bob en Mary Goulding, verzorgen een ‘her-beslissingsmarathon’ op de campus van de TA academie. De beschikbare data kun je vinden op onderstaand aanmeldingsformulier.

Lees hier over de ervaringen van de eerdere deelnemers.

Voor wie?
Voor een ieder die werkzaam is op het terrein van therapie, coaching, consulting, opvoeding, onderwijs en organisatieontwikkeling en wil leren deze krachtige vorm van script-verandering toe te passen.

Deelnemen vraagt een investering van € 910,-. Lunch, diner, overnachting en ontbijt zijn in de prijs inbegrepen. Wil je meer weten, klik dan hier voor de brochure met meer informatie.

Opgeven kan via onderstaand aanmeldformulier (op dit moment geldt er een wachtlijst voor de her-beslissingsmarathon in april 2018).

Co-creatieve TA door Graeme Summers

Deze workshop zal de theorie en toepassing van co-creatieve TA laten zien. Graeme zal zijn verhaal delen van hoe co-creatieve TA is ontstaan en zich heeft ontwikkeld. Hij zal de belangrijkste principes en theoretische concepten schetsen en laten zien hoe die zijn werk als executive coach en trainer voor leiderschap beïnvloeden. Graeme nodigt de deelnemers uit om hun nieuwsgierigheid, belangstelling en ervaring in te brengen, “zodat we een rijke leeromgeving kunnen co-creëren. Zo ervaren en benadrukken we dat menselijke ontwikkeling gestalte krijgt door voortdurende wederzijdse beïnvloeding“. De workshop zal een mix zijn van presentatie, oefeningen en discussie.

Voor wie?
Trainers, opleiders, consultants, coaches, counselors, therapeuten, docenten, managers en andere professionals.

Wanneer en waar?
De tweedaagse workshop zal plaatsvinden op donderdag 19 en vrijdag 20 april 2018.  Beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur op de campus van de TA academie te Soesterberg (Kontakt der Kontinenten).

Investering
Deelname vraagt een investering van € 525,-. De kosten voor (oud-)studenten bedragen € 430,-. Deelname is inclusief koffie of thee, lunch en borrel na afloop van dag twee.

Meer infomatie en aanmelding
Voor meer informatie kun je terecht bij het kantoor van de TA academie: Ria van Elten, telefoon 085 – 878 09 93. . Opgeven kan via onderstaand aanmeldformulier.

Graeme Summers – CTA (P) is co-auteur (met Keith Tudor) van Co-creative Transactional Analysis (2000, 2005, 2007, 2014). Hij is een freelance executive coach en heeft sinds 2005 bij toonaangevende international business schools gecoacht. Voor zijn carrière als coach was Graeme psychotherapeut, trainer en supervisor en was hij opleidingsdirecteur van het Counselling and Psychotherapy Training Institute, Edinburgh.

‘Wat er ècht toe doet, begrijpt een kind van 8′

De grondlegger van de TA, Eric Berne, was er heel duidelijk in: wat echt van belang is, begrijpt een kind van acht. Veel studenten aan de TA academie hebben of kennen kinderen die geïnteresseerd zijn in TA en de TA academie. Kinderen blijken TA ook inderdaad goed te snappen. Een kind uit groep 6 kwam thuis van school met de zin ‘mama, mijn meester doet niet ik ben oké, jij bent oké’. Om kinderen de gelegenheid te geven zelf kennis te maken met TA, organiseert de TA academie tweemaal per jaar TA for kids. De kinderen werken onder leiding van twee (oud)studenten van de TA academie, Vieve van der Laak en Wendy Ton. De ouders ontmoeten elkaar en spreken onder leiding van een TA opleider over TA in de opvoeding. Een uitje voor kind en ouder!

Voor kinderen van 6 tot 16 jaar, op zaterdag 7 april 2018 van 14.00 tot 16.00 uur in Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Deelname is gratis voor kind en begeleider. Opgeven kan via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmelden workshops

Selecteer hier de gewenste workshop (verplicht)
Ben je (oud)student?
Naam

Adresgegevens

Gegevens factuuradres (indien van toepassing)

Contactpersoon
Jouw deelname is definitief zodra de betaling (minimaal een week voor aanvang van de leergang) bij ons binnen is.