Her-beslissingsmarathon


Als het in je gezin van herkomst ‘strooks’ opleverde wanneer je bij ruzie erop los schold, kan dat een overtuiging geworden zijn die je als leidinggevende flink in de weg kan zitten. Als je besloot ervoor te zorgen niet gezien te worden, bijvoorbeeld omdat de kinderen in de klas je uitlachten bij je eerste spreekbeurt, ondervind je dagelijks stress als je als docent voor de klas staat. Wat ooit de slimste beslissing was, blijkt later in je leven niet meer effectief. Het is echter wel jouw patroon geworden! Het gaat over scriptbesluiten, over jezelf, anderen en de wereld; scriptbesluiten, die je nam sinds je een jong kind was. Het goede nieuws is dat je je scriptbesluiten zelf genomen hebt en dat je die ook zelf kunt veranderen. Dikwijls kun je dat niet alleen, omdat dat diepgaand persoonlijk werk is.

Binnen de TA is in de jaren zeventig van de vorige eeuw door Bob Goulding en Mary McClure-Goulding een methodiek ontwikkeld waarmee je je eigen scriptbesluiten kunt herzien, en waarmee je anderen kunt helpen her-beslissingen te nemen. De TA professionals Mil Rosseau en Sonja Rosseau-De Raeymaekers zijn door Bob en Mary Goulding intensief getraind, en zij passen de her-beslissingsmethodiek al dertig jaar toe in therapie en binnen bedrijven. Mil en Sonja verzorgen op maandag 6 en dinsdag 7 november van dit jaar een her-beslissingsmarathon op de campus van de TA academie in Soesterberg.

Heb je zin om twee dagen (inclusief avondprogramma en overnachting) de methodiek te leren kennen en toe te passen? Ben je nieuwsgierig naar wat het bijzonder krachtige en evidence based her-beslissingswerk voor jou kan betekenen, neem dan het (script-doorbrekende) besluit om mee te doen met deze her-beslissingsmarathon! Er is plaats voor veertien deelnemers. Lees Voor meer informatie de flyer, klik op: Her-beslissingsmarathon.

Waarom her-beslissen?
Als kind heb je besluiten genomen over wie jij in deze wereld bent. Zo vorm je je script: het levensverhaal dat je leeft en dat antwoord geeft op de vraag ‘wat doet iemand als ik met mensen als jij, in deze wereld?’ Je leeft je script zolang je het je niet bewust bent. En het brengt je waarschijnlijk ver! In ieder levensscript zitten ook besluiten die op het moment van ontstaan (in het gezin waar je thuis was) heel slim waren, maar die later helemaal niet meer effectief blijken. Als volwassen persoon heb je veel meer mogelijkheden, en kennis en ervaring dan je als kind had. Dan kan er een moment komen dat je je realiseert dat het tijd is voor een her-beslissing.