Leren is een stapje verder gaan dan je eigenlijk durft


In ieder van ons schuilt een innerlijke drijfveer om gezond te willen zijn en onszelf te ontwikkelen. TA academie ziet het als haar taak om mensen in contact te brengen met deze levensenergie, Physis genoemd. In het bovenstaande filmpje legt Lies de Bruijn je uit hoe leren en ontwikkelen op sommige momenten behoorlijk spannend kan zijn. Eigenlijk ga je steeds een stapje verder dan je eigenlijk durft om daarmee je autonomie te vergroten.

Inspiratie op de 50ste internationale TA Conferentie


Van 31 juli tot en met 3 augustus 2019 vindt in de USA in North Carolina de internationale TA conferentie plaats met de inspirerende titel: ‘Promoting Equality and OKness: Healing the Divisions in Our World’. Het is een mooie kans om internationale TA coryfeeën aan het werk te zien, TA collega’s te ontmoeten en veel nieuws tot je te nemen. Je kunt je inmiddels inschrijven!

Transactional Analysis Journal – Een onuitputtelijke bron aan TA artikelen


Kun je niet genoeg krijgen van de rijkdom aan TA theorieën en artikelen en wil je meer lezen? Dan raden we je aan om lid te worden van de International Transactional Analysis Association (ITAA). Via je lidmaatschap van de ITAA ben je automatisch lid van de Transactional Analysis Journal (TAJ). Een aantal keer per jaar ontvang je de nieuwe TAJ. Daarnaast kun je via de digitale bibliotheek van de TAJ alle edities vanaf 1971 raadplegen.

Onmisbaar voor diegenen die bezig zijn met hun CTA!

Als wat kan, moet


 

Anne de Graaf vertelt je in het bovenstaande filmpje over wat er gebeurt als mensen doorschieten in hun drivergedrag. Waar een werkstijl effectief is en je in staat stelt om je kwaliteiten in te zetten, beland je nu in je eigen valkuil. Het lijkt alsof je geen andere keuze meer hebt.

Masterclass Personality Adaptations


Op 11 en 12 april 2019 verzorgt onze Canadese TA collega Lorna Johnston exclusief voor de TA academie een tweedaagse masterclass Personality Adaptations. Lorna Johnston is een inspirerende TA professional die haar sporen zowel binnen het organisatiewerkveld als binnen het psychotherapiewerkveld heeft verdiend. Meer weten over Lorna? Klik dan hier naar de site van The Change Institute.

Ben je nieuwsgierig naar de inzichtgevende theorie rondom Personality Adaptations en de toepassing ervan? Schrijf je dan hier in voor deze masterclass!

Don’t Talk to the wall!


Het boekje Don’t talk to the wall van David Gibson laat je op een verfrissende manier zien hoe je kunt communiceren met mensen met verschillende persoonlijkheidsstijlen. In dit TA-boekje laat Gibson de zes Personality Adaptations de revue passeren.

Een toegankelijk boekje voor wie meer over dit onderwerp wil weten en voor wie, thuis of op het werk, niet langer tegen de muur wil praten!

Gibson, D. Don’t talk to the wall. Understanding Personality Types. Dublin: Cluain Mhuire Press, 2014.

 

Wie gun jij een TA Experience?


In 2019 bestaat de TA academie 10 jaar. In de afgelopen 10 jaar hebben we veel studenten en cliënten kennis laten maken met de verdiepende, verrijkende en verrassende kanten van TA. Dat blijven we de komende 10 jaar graag doen. Daarom nodigen we je uit eens in je persoonlijke en professionele omgeving te kijken. Wie gun jij een kennismaking met TA? Onze TA Experience op vrijdag 22 maart is hiertoe dé gelegenheid! Heb je iemand in gedachten? Verwijs hem of haar dan naar onze website.

Mag het wat stiller?


Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor de volksgezondheid, na luchtvervuiling. Mensen worden ziek van herrie, krijgen hartklachten, stress en kunnen er zelfs aan overlijden. Zonder maatregelen zal geluid in Nederland het grootste milieuprobleem van deze tijd worden. Kunnen we de stilte terugvinden? Brandpunt maakte in november een uitzending over dit onderwerp. Wil je de uitzending zien? Klik hier

 

Zeven dimensies van de professionele ontmoeting


 

In het boek Dit zijn wij! beschrijft Lieuwe Koopmans zeven dimensies die belangrijk zijn in professionele ontmoetingen. Bij de beschrijving van de eerste dimensie: bewustzijn, geeft hij aan dat rust, ruimte en stilte van belang zijn. Zij zorgen ervoor dat we onze zintuigen stimuleren. Hierdoor kunnen we helder waarnemen en trainen we ons bewustzijn. Dit is nodig om jezelf, de ander en hetgeen er gebeurt in de ontmoeting met elkaar te kunnen waarnemen. Het is wat ons betreft van waarde voor iedere ontmoeting en voor het ontstaan van verbinding, energie en intimiteit in het samenzijn. Wil je meer lezen? Kijk dan eens in het boek Dit zijn wij! van Lieuwe Koopmans.

Stilte


Wij wensen je bijzondere feestdagen:
waarin je rust te midden van onrust kunt ervaren;

waarin je ruimte kunt maken voor wat zich aandient;

waarin je naar binnen kunt gaan;

waarin je jezelf en de ander kunt ontmoeten;

waarin je onuitgesproken verbondenheid kunt voelen;

waarin je eenheid in verscheidenheid kunt ervaren.

Het team van de TA academie,
Alice, Matti, Lies, Nynke, Ria en Chantal