Het academisch jaar is begonnen!


Terwijl we nog genieten van de nazomer is het academisch jaar alweer begonnen. Afgelopen maandag en dinsdag startte de TA academie het jaar met de tweedaagse introductieleergang TA 1-0-1. We ontvingen deze dagen drie groepen enthousiaste deelnemers. De energie spatte er vanaf! Deelnemers hebben geleerd, ervaren en zijn ‘geraakt.

Eén van de deelnemers gaf de volgende reactie: ‘Ik weet nu meer over de mensen uit mijn introductiegroep dan van de mensen in mijn dagelijkse werkpraktijk. De tweedaagse was voor mij een ervaring met diepgang en concrete handvatten om morgen mee aan de slag te gaan. Dank jullie wel!’.

Ook een 1-0-1 volgen? Klik dan hier voor meer informatie.

Contracteren


 

Lies de Bruijn gaat in deze video in op het TA concept Contracteren en de verschillende lagen waarop je kunt contracteren. Een goed begin is immers het halve werk is, zeker voor een ieder die na een welverdiende zomervakantie weer aan het werk is gegaan!

Psychotherapie opleiding wordt opleiding TA en Persoonlijkheidsontwikkeling


In december van dit jaar start TA Academie met de opleiding TA en Persoonlijkheidsontwikkeling. Mede op basis van de feedback van studenten Psychotherapie en de vragen en behoeften van cliënten uit het werkveld pasten we de opleiding aan. Daar hoort ook een nieuwe naam bij.
Behalve voor therapeuten is de opleiding TA en Persoonlijkheidsontwikkeling bedoeld voor andere zorgprofessionals.

TA academie biedt een opleidingsaanbod in alle vier de velden van de Transactionele Analyse, waaronder het veld van de Psychotherapie. Wil je meer weten? Klik hier

 

TA4KIDS… en hun ouders


Op zaterdag 3 november van 14.00 tot 16.00 uur organiseert TA academie opnieuw een bijeenkomst speciaal voor kinderen. Kinderen (en hun ouders!) kunnen hier kennismaken met de heldere taal van de Transactionele Analyse. Iets meer afweten van TA is superhandig, op school, de sportclub, bij vrienden en thuis. Terwijl de kinderen met hun leeftijdgenoten aan de slag gaan, hebben de ouders of de begeleiders een bijeenkomst rond hetzelfde onderwerp.

Deelname aan TA4KIDS is gratis. Meld jezelf en je zoon of dochter wel even aan via info@ta-academie.nl.

Tijdsstructurering


 

De komende zomer heb je waarschijnlijk voor een aantal weken de tijd echt aan jezelf. Heb je ernaar verlangd? Maakt het je niet zoveel uit? Dat kan veel zeggen over de manier waarop jij gewend bent je tijd te structureren. Alice Timmermans vertelt welke vormen van tijdsstructurering er zijn. Veel plezier met je vrije tijd deze zomer!

Awards in de internationale TA wereld (2)


Abe Wagner krijgt de M&M award van USATAA, de TA associatie van de Verenigde Staten. Hij wordt in het zonnetje gezet omdat hij de geest van de oprichters van USATAA – Mary Goulding en Muriel James – uitstraalt. Als 82-jarige verzorgt hij nog steeds wereldwijd workshops. Zo deed hij dat enkele jaren geleden bij de TA academie. Klik hier voor meer informatie.

Awards in de internationale TA wereld (1)


Het is in de internationale TA wereld een goed gebruik om mensen te eren die een bijzondere bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en/of het voorleven van TA.

Richard Erskine ontvangt de Eric Berne Memorial Award van de ITAA voor zijn werk rondom onbewuste processen en levensscript. Het is de derde keer dat hij een EBMA ontvangt! Erskine was in februari nog in Nederland te gast. Hij gaf een masterclass integratieve TA. Lees er meer over in The Script. Inspirerend!