Tijdsstructurering


 

De komende zomer heb je waarschijnlijk voor een aantal weken de tijd echt aan jezelf. Heb je ernaar verlangd? Maakt het je niet zoveel uit? Dat kan veel zeggen over de manier waarop jij gewend bent je tijd te structureren. Alice Timmermans vertelt welke vormen van tijdsstructurering er zijn. Veel plezier met je vrije tijd deze zomer!

Awards in de internationale TA wereld (2)


Abe Wagner krijgt de M&M award van USATAA, de TA associatie van de Verenigde Staten. Hij wordt in het zonnetje gezet omdat hij de geest van de oprichters van USATAA – Mary Goulding en Muriel James – uitstraalt. Als 82-jarige verzorgt hij nog steeds wereldwijd workshops. Zo deed hij dat enkele jaren geleden bij de TA academie. Klik hier voor meer informatie.

Awards in de internationale TA wereld (1)


Het is in de internationale TA wereld een goed gebruik om mensen te eren die een bijzondere bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en/of het voorleven van TA.

Richard Erskine ontvangt de Eric Berne Memorial Award van de ITAA voor zijn werk rondom onbewuste processen en levensscript. Het is de derde keer dat hij een EBMA ontvangt! Erskine was in februari nog in Nederland te gast. Hij gaf een masterclass integratieve TA. Lees er meer over in The Script. Inspirerend!

Eerste MSc Organisational TA!


De TA academie is echt een leer-gemeenschap, voor studenten en voor docenten. We zijn dan ook heel trots te kunnen melden, dat onze docent Cor van Geffen als eerste TA professional ooit zijn MSc graad in de Organisational TA heeft behaald. Met het toepassen van TA op academisch niveau draagt hij bij aan het voortdurend doorontwikkelen van de krachtige en prachtige TA theorie. Van harte gefeliciteerd Cor!

Ook zin in MSc? Vanaf oktober verzorgt Anne de Graaf namens de TA academie bij The Berne Institute modules TA Org gericht op MSc. Klik hier en hier voor meer informatie.

Summerschool


De tropische temperaturen van de afgelopen dagen hebben je misschien al in vakantiestemming gebracht. Voor wie TA niet de hele zomer wil missen hebben we de Summerschool: vier ochtenden aan het einde van de zomervakantie om met gelijkgestemden en onder begeleiding van een TA opleider lekker diepgaand TA te bestuderen. Klik hier voor meer informatie.

Tranen zijn vloeibaar verlangen


 

Film van de dag:

De TA heeft een speciale kijk op de rol van gevoelens. Anne de Graaf vertelt je er in deze InviTAtion meer over aan de hand van het zinnetje: “Tranen zijn vloeibaar verlangen”.

TA: belevenis voor leidinggevenden van studenten


Als je student bent aan de TA academie merk je hoeveel je hebt aan de inzichten die je opdoet in je opleiding. Waarschijnlijk profiteert ook je omgeving van jouw ontwikkeling! Wij willen daar nog een schepje bovenop doen en hebben een cadeautje voor je leidinggevende: op 27 juni kan hij of zij deelnemen aan een TA belevenis voor leidinggevenden van studenten van de TA academie. Wil je dat jouw leidinggevende deelneemt? Of ben je zelf leidinggevende van een student van de TA academie?

Hier vind je de uitnodiging. Welkom!